کد خبر: ۱۸۸۲۹۴
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۴۰۰ - ۰۰:۴۲
هیئت کربلا رفسنجان از سال ۱۳۹۰ راه‌اندازی شده است و بیش از ۱۵۰ خادم و تعداد زیادی خادم افتخاری دارد و در ۳۶۵ روز سال درب حسینیه نخل که محل فعالیت‌های هیئت کربلاست، باز و فعالیت‌های فرهنگی، مذهبی، علمی، پژوهشی، ورزشی و... در آن انجام می‌شود.

خبرگزاری فارس_کرمان؛ زهرا بمی: این شهرستان هیئت‌های مذهبی زیادی دارد که در ایام مختلف سال برنامه‌های فرهنگی، مذهبی و عزاداری‌ها را برگزار می‌کنند.درب برخی حسینیه‌ها فقط در ایام محرم باز است و مابقی روزهای سال تعطیل هستند.

برخی هیئت‌ها، دیگر ایام سال را محل انجام کارهای خیر و پخت و پز غذا برای نیازمندان قرار می‌دهند و یک روز در هفته را به این کار اختصاص می‌دهند، اما هیئت کربلا ۳۶۵ روز سال فعال و درب حسینیه نخل که کربلایی‌ها در آن فعالند، همیشه باز است.

هیئت کربلا، بیش از ۱۵۰ خادم خواهر و برادر و تعداد زیادی خادم افتخاری دارد که در اکثر برنامه‌های فرهنگی و مذهبی شهرستان همکاری دارند و در برقراری نظم مراسم‌ها و دیگر زمینه‌هاکمک می‌کنند.

روحانی و کارشناس مذهبی این هیئت حجت‌الاسلام مصطفی رمضانی از روحانیان جوان و بانشاط، خدام هیئت را همراهی می‌کند و شب‌هایی از سال برای حاضران در جلسات هیئت درس احکام می‌دهد و همواره هیئت کربلا محل رفت و آمد روحانیان شاخص کشوری است.

او می‌خندد و می‌گوید: با بچه‌ها کار کردم و خصوصیات بچه‌ها در من اثر کرده است.مصطفی برادر بزرگتری هم دارد که او هم دوران جوانی‌اش را در دستگاه امام حسین (ع) گذرانده و تقریبا در تمام شهرهای ایران و حتی خارج از کشور مداحی کرده است.

حجت‌الاسلام مصطفی رمضانی می گوید: مهمترین دغدغه هیئت، مسائل فرهنگی است و شنبه‌های پاک را هر هفته برگزار می‌کنیم با این نیت که هفته‌مان را بدون گناه شروع کنیم.

وی ادامه می‌دهد: بنای کار ما روانشناسی است و  مخاطبان ما که بیشتر جوانان هستند، برای ما ارزشمندند، به‌دنبال برنامه‌ای می‌رویم که جوانان به هیئت جذب شوند و در این راستا هرچه جوانان دوست دارند، از جمله فوتبال و ورزش‌های دیگر را در هیئت راه‌اندازی کردیم که جوانان به همین بهانه هم شده در راه امام حسین (ع) گام بردارند.

روحانی هیئت کربلا از علاقه رسانه ملی به برنامه‌های هیئت کربلا سخن به میان می‌آورد و ادامه می‌دهد: از آن‌جا که تولید محتوا مهم است، رسانه به‌دنبال پخش مراسم‌های هیئت است، گاهی فکر می‌کنند ما پول می‌دهیم که برنامه‌هایمان را پخش کنند، در حالی که اینگونه نیست.

این روحانی جوان و خادم هیئت کربلا به نکته خیلی مهمی اشاره می‌کند؛ اینکه برند شهر رفسنجان در گذشته شهر «سرداران شهید» بود و الان با نماد پسته در پی معرفی شهر رفسنجان هستیم، او اضافه می‌کند: نمی‌گوییم پسته خوب نیست، اما الگوهای معنوی نباید جای خود را به الگوهای مادی بدهد، بنابراین دنبال این هستیم که رفسنجان به شهر امام حسین (ع) شناخته شود.

وی از برگزاری مراسم‌های احیاء شب‌های قدر یاد و اضافه می‌کند: بعد از دهه محرم، فاطمیه را داریم و برای ایام فاطمیه مراسم‌های خوبی برگزار می‌کنیم که خواست مخاطبان ماست.

روحانی هیئت کربلا تصریح می‌کند: مکتب‌القاسم را در هیئت داریم که بیش از ۱۰۰ حافظ قرآن از یک جزء تا ۳۰ جزء در آن فعالند و به کمک خیران هدایایی برای حافظان قرآن در نظر گرفته می‌شود؛ ضمن اینکه تقریبا رتبه اول استان کرمان از نظر داشتن حافظ قرآن در هیئت هستیم.

راه‌اندازی کانون دانش‌پژوهان انقلابی/برپایی اردوی جهادی ۱۰ روز در کرمانشاه

وی به کانون دانش‌پژوهان انقلابی هیئت اشاره و ابراز می‌کند: اصل کارمان بر کارتربیتی است که با تربیت دانش‌آموزان نمایندگانی از محیط‌های مذهبی و جامعه انقلابی در مدارس نمونه و دانشگاه داشته باشیم.

رمضانی اضافه می‌کند: مرکزنیکوکاری هیئت در کنار خیریه کربلا فعالیت می‌کند و بیش از ۱۰۰ خانواده عضو شدند که توسط یک تیم بازدید و تحقیق می‌شود و علاوه بر مشکلات مادی با هماهنگی پزشکی به مشکلات روحی روانی خانواده‌ها هم رسیدگی می‌شوند.

این روحانی و خادم هیئت از برگزاری اردوهای جهادی هیئت هم یاد و اظهار می‌کند: یکی از اردوهای شاخص که داشتیم، در جریان زلزله کرمانشاه بود که به شهرستان سرپل ذهاب رفتیم و ۱۰ روز در آن‌جا ماندیم و در ساخت ۱۰ منزل مسکونی کمک کردیم که هزینه آن را هم خیران رفسنجانی دادند.

وی یادآور می‌شود: دو هفته آینده بچه‌های هیئت برای انجام کارهای سیم‌کشی برق یکی از مدارس به نرماشیر خواهند رفت و این کار را به‌طور کامل انجام خواهند داد.

اما هیئت هم برای گچ‌بری حسینیه به کمک احتیاج داشت که از طریق فضای مجازی درخواست نیاز شد و به برکت فضای مجازی یک تریلی حامل گچ و مصالح از کرمانشاه برای جبران کمک بچه‌های هیئت کربلا که در زمان زلزله به کمک آنها شتافتند، به رفسنجان اعزام و به هیئت رسانده شد.

دوران کرونا هم کربلائی‌ها به‌همراه چند هیئت دیگر در ضدعفونی معابر رفسنجان مشارکت داشتند و برای ضدعفونی معابر اصلی و فرعی دو، سه ماه کار کردند.

قرارگرفتن هیئت کربلا در بین ۳۹ هیئت شاخص کشور

محمد محمدی یکی از خادمان هیئت عنوان می‌کند: مجموعه هیئت کربلا سال ۱۳۹۰ راه‌اندازی شد و با فعالیت‌هایی که هیئت داشته، سه سال جزو هیئت‌های شاخص کشور شدیم و در بین ۳۹ هیئت شاخص کشور قرار گرفتیم.

محمدی تصریح می‌کند: اگرچه رفسنجان شهر پسته است، اما این شهرستان شهر فاتحان اروند هم هست و چه خوب است که ورودی‌های شهرمان به این اسم مزین شود.

هیئت کربلا مأمن و مأوای مردم است

مجتبی رمضانی مداح هیئت کربلا هم عنوان می‌کند: هیئت کربلا مانند ارگان‌های دولتی دارای چارت است و برنامه‌های آن با نظم انجام می‌شود.

وی به برگزاری همایش‌های خانواده با حضور کارشناسان اشاره و اذعان می‌کند: گاهی با تأثیری که این برنامه‌ها داشتند، از طلاق زوج‌ها جلوگیری شده است.

رمضانی به برگزاری کلاس‌های ورزشی ویژه خواهران و برادران اشاره و خاطرنشان می‌کند: مردم باید بدانند این هیئت یک مأمن و مأوا برای آنهاست.

انتهای پیام/۸۰۰۱۶/ب

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار